Ressurser for deg som er pedagog

Det er ikkje nøytralt å kutte skulegudstenester

Av Emil Andre Erstad, forfattar og kristendemokrat
Det å avvise religionen sin plass i samfunnet er også eit aktivt og radikalt verdival.

Elever i norsk skole må definere og diskutere egne verdier

Av Ole Thomas Talset og Cathrine Borgen
Gjensidig respekt skapes når vi kan dele vårt verdisyn med andre og forstå hva som faktisk ligger bak. Vi må tørre å diskutere...

Etikkboka - etikk og filosofi

Et supplement til undervisningen i KRLE på ungdomstrinnet. Med filosofisk etikk, allmenn etikk, kristen etikk, annen religiøs etikk, humanetikk.

Mobbing i skolen – også et spørsmål om verdier

Stine het hun. Blek og lydløs satt hun bakerst i klassen i alle år. Jeg kan ikke huske at hun snakket, men hun ynket seg når hun ble lugget av de andre jentene eller dyttet av gutta. Mest var hun som luft, usynlig men allikevel til stede. Hun var luft også for lærerne, for hvem brydde seg om Stine? 

Den gode skolen

Kvalitet er blitt et moteord. Alle snakker om det. Det skal sikres, både her og der. Egentlig er det en besynderlig ambisjon, for kvalitet, i seg selv, betyr ikke annet enn egenskap eller beskaffenhet (Tanum). Vi må, for å sikre god kvalitet, evne å si noe om hva som kjennetegner denne, altså hva det er vi vil oppnå. God kvalitet i skolen henger derfor nøye sammen med hva vi forventer at skolen skal levere.

Den gode lærer

Det er mangt jeg ikke kan. Men noen ting har jeg da lært. Og mange av de viktigste lærdommer fikk jeg på Uranienborg skole for 30 år siden.

Powered by Cornerstone